Bekarlık Belgesi Tercümesi

 

Bekarlık Belgesi Tercümesi Bekarlık sözleşmesi vatandaşın resmi otoriteler nezdinde bekar olduğunun resmi ve belgeli olarak kanıtıdır. Kişinin bulunduğu ülkede bağlı olduğu nüfus müdürlüğünden ihtiyaç dahilinde bu belgeyi alması mümkündür. Ancak bu belgenin dünya genelinde asıl kullanımı herhangi bir devlete mensup birinin herhangi başka bir devlete mensup kişiyle evlenme kararı alması üzerine diğer adı evlenme ehliyeti belgesi olan bekarlık belgesini diğer gerekli bilgilerle beraber sunmasını istemektir.

Bekarlık Belgesi Tercümesi

Bekarlık Belgesi Tercümesi

Bekarlık Belgesinin Neden Tercüme Edilmesi Gerekir?

 

Yukarıda belirttiğimiz üzere evlenmeyi düşünen çiftin farklı devletlerin vatandaşı olması durumunda alınması zorunlu olan resmi bir belgedir. Peki bu belge neden İngilizce ya da diğer dillere tercüme edilmek zorundadır? Evlenme başvurusu esnasında belge hangi ülkedeki nikah dairesine teslim edilecekse o dilde hazırlanması zorunludur. Çünkü bekarlık belgesi küresel boyutta yaptırımı olan zorunlu bir belgedir. Bu küresel geçerliliği sebebiyle, çift hangi ülkede evlilik başvurusu yaptıysa, başvuru yaptığı ülkenin ana dilinde bu sözleşmeyi hazırlayıp bağlı olduğu nikah dairesine teslim etmelidir. Bu belgenin asıl muhatabı çiftteki diğer devlete mensup olan kişi olduğu için bazı durumlarda şahsın dildeki yetersizliği göze çarpabilir. Resmi ve şahsi bir belge olduğu için şahsın kendisi haricinde kimse tarafından hazırlanması yasal değildir. Bu sebeple kişinin yetersiz olduğu alanda bekarlık belgesinin tercümesini, çeviri firmalarına veya bürolarına yaptırması şarttır.

BEKARLIK BELGESİ Tercüme Hizmeti Verdiğimiz Tercüme Dilleri

 

BEKARLIK BELGESİ tercümesi için İngilizce, İtalyanca, Almanca, Arapça, Arnavutça, Azerice, Bengalce, Boşnakça, Bulgarca, Çekçe, Çince, Danca, Farsça, Felemenkçe, Fransızca, Gürcüce, Hırvatça, Hintçe, Hollandaca, Romence, Japonca, Kazakça, Kırgızca, Korece, Yunanca, Lehçe, Moldovca, Makedonca, Norveççe, Hollandaca, Özbekçe, Fince, Romence, Vietnamca, Rusça, Sırpça, Tacikçe, Tatarca, Tayca, Ukraynaca, Urduca, Kürtçe, Slovence, Portekizce, İspanyolca, Latince, Lehçe, Estonca, Malayca ve diğer tüm dillerde yeminli yazılı tercümanlık ve çevirmenlik hizmetlerini tercüme büromuzdan alabilirsiniz.

Bekarlık Belgesi Çevirisi Hizmeti

 

Özellikle ülkemizde de bu belgeye ihtiyaç duyulma oranı yüksektir. Bu sebeple bu alandaki çeviri hizmetine ihtiyaç duyulmaktadır. Var olan resmi belgenin gerekliliklerini yerine getirerek tercüme edilmesi ile oluşan tercüme alanıdır. Ve yukarıda bahsettiğimiz sebepten dolayı bekarlık belgesinin tercüme edilmesine olan talep yüksektir. Bu talebin yüksek olması sebebiyle bekarlık belgesinin tercümesi alanında birden fazla tercüme bürosu çalışmaktadır.

Bekarlık Belgesi Tercümesi Yapılırken Yeminli, Noter Onaylı Çevirmen Zorunlu Mu?

 

Küresel bir şekilde resmiyette zorunluluk haline gelmiş bu ve bunun gibi belgelerde en ufak bir noktalama işaretinin bile anlamı sanıldığından daha büyüktür. Bu sebeple çeviri sürecinin tamamında hizmeti talep eden şahsın, tercümeyi yapacak olan büro ile iletişim halinde olması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Peki yeminli ya da noter onaylı diye tabir edilen çevirmen bu işlem sırasında zorunlu mudur? Gerek küresel boyutta resmi zorunluluğunun olmasından dolayı gerek ise şahsa özel olması sebebiyle başkası tarafından yazılmasının yasal olmaması gibi sebeplerden dolayı bekarlık belgesi tercümesi hem yasal olarak hem de akli seçim olarak noter onaylı ve yeminli tercümanlar tarafından hazırlanmak zorundadır.

BEKARLIK BELGESİ Tercümesi Hizmeti Verdiğimiz Şehirler

 

BEKARLIK BELGESİ tercüme hizmeti verdiğimiz bölge merkezler; Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Kayseri, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Muğla, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, Şırnak, Adana, Osmaniye, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Rize, Trabzon, Artvin, Sinop, Tokat, Çorum, Amasya, Samsun, Zonguldak, Bolu, Düzce, Karabük, Bartın, Kastamonu, Bayburt, Giresun, Gümüşhane ve Ordu’dur.