Toplum Çevirmenliği

Toplum Çevirmenliği  Geçmişten günümüze farklı diller ve farklı kültürlerden birçok insan iletişim kurmak ve etkileşime girme ihtiyacı hissetmişlerdir. Bu ihtiyaç şu anki dünyada kültürel alanlardaki engellerin de yıkılmaya başlamasıyla daha önemli bir hale gelmiştir. Hayati önem arz etmeye başlayan bu durum imdadımıza çeviriyle gelmiş ve farklı alt dallar oluşturmuştur. Toplum çevirmenliği de bu alt dallardan sadece bir tanesidir. Kişilerin sosyal hizmetlerinin alabilmesi adına ortaya çıkan toplum çevirmenliği toplumun tamamına hitap edebilmek açısından büyük önem taşımaktadır.

 

Toplum Çevirmenliği

Toplum Çevirmenliği

Toplum Çevirmenliği Hizmeti

Yabancı olduğunuz bir lokasyon içerisinde bulunduğunuzu varsayalım. Yapılması gereken birtakım işleriniz var neredeyse hiçbir şeye hakim değilsiniz ve aynı zamanda da zamanı iyi kullanmanız gerekiyor diyelim. İhtiyacınız olan böyle koşullarda ortaya çıkan yardımları kabul etmek. Burada da devreye toplum çevirmenliği hizmeti giriyor. Düzenlemeler yapılıyor, planlar gerçekleştiriliyor ve iyi bir tercümanla işleriniz hallediliyor.

Toplum Çevirmenliğinin Görüldüğü Alanlar

Oldukça geniş bir kitleye hitap eden sözlü çeviri faaliyeti birçok alanda başvurulan bir yöntemdir. Bulundukları ülkenin kültürüne, planına ve düzenine hakim olmayan toplumlar alabilecekleri hizmete en iyi şekilde ulaşmak için bu hizmeti kullanırlar. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla edilen temaslar için toplum çevirmenliği yine karşımıza çıkar. Toplum çevirmenliği hizmeti başlığı altında verdiğimiz örnek bu duruma dahil edilebilir. Okullar, hastaneler, devlet daireleri, pasaport kontrol noktaları veya emniyet merkezleri de toplum çevirmenliğinin ihtiyaç duyulduğu yerler arasında sayılmaktadır. Toplum çevirmenliği özellikle İskandinav ülkelerinde ve metropol şehirlerde yaygın bir şekilde aynı zamanda da kurumsallaşmış bir şekilde kullanılmaktadır. Pek çok etnik ve kültürel grupların birlikte yaşadığı kentlerde kullanılan toplum çevirmenliği hizmetinin grupların devlet hizmetlerindeki erişimleri için aynı zamanda eğitim programları da gerçekleştirmiştir. Bu da devletin eşitlik sunarak herkese ulaşmak için çabaladığının da kanıtı olarak değerlendirilebilir.

Toplum Çevirmenliği Tercümesi Verdiğimiz Tercüme Dilleri

Toplum Çevirmenliği çevirisi için İngilizce, İtalyanca, Almanca, Arapça, Arnavutça, Azerice, Bengalce, Boşnakça, Bulgarca, Çekçe, Çince, Danca, Farsça, Felemenkçe, Fransızca, Gürcüce, Hırvatça, Hintçe, Hollandaca, Romence, Japonca, Kazakça, Kırgızca, Korece, Kürtçe, Lehçe, Moldovca, Makedonca, Norveççe, Hollandaca, Özbekçe, Fince, Romence, Vietnamca, Rusça, Sırpça, Tacikçe, Tatarca, Tayca, Ukraynaca, Urduca, Yunanca, Slovence, Portekizce, İspanyolca, Latince, Lehçe, Estonca, Malayca ve diğer tüm dillerde yeminli yazılı ve sözlü tercümanlık ve çevirmenlik hizmetlerini tercüme büromuzdan alabilirsiniz.

Toplum Çevirmenliği Hizmet Kalitesi

Toplum çevirmenlerinin başta devlet kurumları olmak üzere her yerde ve her koşulda tarafların işlerinin halledilmesi ya da problemlerin çözüme ulaştırılmasında kilit nokta olduğunu söyleyebiliriz. Bu da seçilen kişi veya kişilerin, bağlı oldukları kuruluşla beraber gerçekten iyi olmaları gerektiği ve hizmeti en iyi şekilde gerçekleştirecek koşuluyla dikkatle seçilmeleri gerekmektedir. Hangi alanda olursa olsun, çevirmen ne kadar büyük ve önemli bir sorumluluk aldığının farkında olmalıdır. Dillere hakim olmakla beraber etik davranışlarda sergilemelidir. Bu durumda da hizmetin ne kadar kaliteli ve güvenli olduğunu anlamış oluruz.

Toplum Çevirmenliği Hizmeti Verdiğimiz Şehirler

Toplum Çevirmenliği tercüme hizmeti verdiğimiz bölgeler; Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Kayseri, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Muğla, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, Şırnak, Adana, Osmaniye, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Rize, Trabzon, Artvin, Sinop, Tokat, Çorum, Amasya, Samsun, Zonguldak, Bolu, Düzce, Karabük, Bartın, Kastamonu, Bayburt, Giresun, Gümüşhane ve Ordu’dur.