Evlilik Belgesi Nedir?

Evlendirme Belgeleri Tercümesi Evlilik belgesi ya da diğer adıyla evlenme ehliyeti belgesi. Nikah başvurusunda bulunan çiftlerin evlenmesine engel olabilecek herhangi bir durumun bulunup bulunmadığını resmi olarak ispat edilmesini sağlayan ve zorunlu olan bir belgedir. Kişinin adı, soyadı, anne-baba adı gibi bilgilerin bulunduğu evlilik belgesi genel olarak evlilik talebinde bulunan yabancı uyruklu kişiler tarafından sağlanılması istenilen bir belgedir. Bunun haricinde o devlete mensup kişilerin zaten gerekli olan tüm bilgileri devlet bilgi merkezinde bulunmaktadır. Ancak bazı durumlarda o devlete mensup kişilerin de evlilik belgesi bulunamamaktadır. Bu durumda o devlete mensup olan kişinin de gerekli yerlerle iletişime geçerek evlilik belgesi alması zorunludur.

 

evlilik belgesi tercümesi

evlilik belgesi tercümesi

 

Evlilik Belgesi Hangi Durumlarda Gereklidir? Neden Tercüme Edilir?

Bu kısımda madde madde ilerleyelim.

  1. Türkiye sınırlarında evlenmek isteyen yabancı uyruklu kişiler bu belgeyi almak zorundadır. Mensup olduğu devletten bu belgeyi almak için gerekli adımları atmalı, hazırda bu belgeye sahipse bu belgeyi tercüme ettirerek ülkeye göndermesi gerekmektedir.

  2. Yurtdışında evlenmeyi düşünen Türkler de bu belgeyi hazırlamak ve tercüme etmek zorundadır. Ülkemiz sınırlarında gerekli adımları atarak alınan bu belgenin çevirisi de sağlanarak evlenilecek olan ülke sınırlarının ana diline çevrilmek zorundadır.

  3. Uluslar arası koruma kanunu kapsamına dahil olan yabancı uyruklu kimseler de bu belgeye sahip olmak zorundadır. İkamet izni haricinde herhangi bir ülkede mülteci olarak ya da uluslar arası kanunlara göre ikincil koruma statüsünde bulunan kişilerin de geçici olarak bulunduğu konumda bu belgeyi bulundurmaları zorunludur.

Evlendirme Belgeleri Tercüme Hizmeti Verdiğimiz Tercüme Dilleri

Evlendirme Belgeleri tercümesi için İngilizce, İtalyanca, Almanca, Arapça, Arnavutça, Azerice, Bengalce, Boşnakça, Bulgarca, Çekçe, Çince, Danca, Farsça, Felemenkçe, Fransızca, Gürcüce, Hırvatça, Hintçe, Hollandaca, Romence, Japonca, Kazakça, Kırgızca, Korece, Yunanca, Lehçe, Moldovca, Makedonca, Norveççe, Hollandaca, Özbekçe, Fince, Romence, Vietnamca, Rusça, Sırpça, Tacikçe, Tatarca, Tayca, Ukraynaca, Urduca, Kürtçe, Slovence, Portekizce, İspanyolca, Latince, Lehçe, Estonca, Malayca ve diğer tüm dillerde yeminli yazılı ve sözlü tercümanlık ve çevirmenlik hizmetlerini tercüme büromuzdan alabilirsiniz.

 

Evlilik Belgesi Tercümesi Hizmeti

Dünyamızda değişen ve gelişen teknolojiyle beraber insanlar dünyanın dört bir yanındaki kişilerle tanışıp iletişime geçebiliyorlar. Bu sebeple geçmişe göre günümüzde yurtdışı evlilikleri daha fazla gerçekleşmektedir. Yurtdışı evliliklerin sayısındaki artışla birlikte bu belgelerin tercüme edilme sayısı da doğal olarak artmıştır. Artık günümüzde evlilik belgesinin tercüme edilmesi düzenli olarak tercih edilen ve tercih edilmeye devam edilecek olan bir hizmettir. Bu evlilik belgesi tercümesi hizmetinin kapsamı ise oldukça geniştir. İçinde var olması gereken bütün metinler hukuk alanında profesyonel olan tercümanlarca çeviri işlemine tabii tutulur. Böylelikle evlilik belgesinin tercümesindeki en yüksek kaliteye ulaşılır.

 

Evlilik Belgesi Tercümesi Noter Onaylı Çevirmenler Tarafından Mı Yapılmalı?

Evlilik belgesi ya da evlilik ehliyeti belgesi resmi durumlarda gerekli ve zorunlu olduğu için tercümesi onaylı ve yeminli tercümanlarca yapılmalıdır. Çünkü içeriğinin neredeyse tamamı sizlerin şahsi bilgilerinden oluşmaktadır ve ulaştırmanız gereken makam resmi devlet makamıdır. Bu sebeple evet, eğer bir evlilik belgesi tercümesi hizmeti almak istiyorsanız onaylı ve yeminli bir tercümanla çalışmak zorundasınız.

Evlendirme Belgeleri Tercümesi Hizmeti Verdiğimiz Şehirler

Evlendirme Belgeleri tercüme hizmeti verdiğimiz bölge merkezler; Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Kayseri, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Muğla, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, Şırnak, Adana, Osmaniye, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Rize, Trabzon, Artvin, Sinop, Tokat, Çorum, Amasya, Samsun, Zonguldak, Bolu, Düzce, Karabük, Bartın, Kastamonu, Bayburt, Giresun, Gümüşhane ve Ordu’dur.