İK Raporu Tercümesi

İK Raporu Tercüme İK raporları yani insan kaynakları raporu. İnsan kaynakları bildiğiniz üzere personel alımında ve halkla ilişkileri sağlayan departmanlar toplamının genel adıdır. İnsan kaynakları çalışanları genel bağlamda başvuru ya da benzeri belgeleri inceleyerek bunlara dair raporları hazırlayan, bu hazırlanan raporlarına üstlerine sunan ve karar aşamasında kendine ait fikirleri de belirtmiş olmaktadır. Karar makamında da etkin rol oynayabilme potansiyeli sebebiyle İK raporları günümüzde var olan her iş alanında ciddi bir rol oynamaktadır.

 

İK Raporu Tercümesi

İK Raporu Tercümesi

 

İK Raporu Tercümesi Nedir?

İnsan kaynakları departmanı çalışanlarının yapmış olduğu gözlemler ve değerlendirmeler sonucunda üstlere sunduğu metinlerin tamamına İK raporu denmektedir. Yazımızın girişinde de bahsettiğimiz gibi karar noktasında da ciddi bir rol oynadığı için önemlidir. Bu önem seviyesinden kaynaklı olarak İK raporlarının çevirisi de günümüzde önemli bir rol oynamaktadır. İK raporlarının tercüme edilmesi bazı durumlarda ekstra bir gereklilik yaratmaktadır. Bu ekstra durumlar çalışılan firmanın yurtdışı bazlı olması ya da yurtdışı odaklı çalışması gibi durumlardır. Bu durumlarda elinize geçen başvuru ya da benzeri belgelerin zaten tercüme edilmesi zorunluluk haline gelmektedir.

 

İK Raporu Tercüme Hizmeti Verdiğimiz Tercüme Dilleri

İK Raporu tercümesi için İngilizce, İtalyanca, Almanca, Arapça, Arnavutça, Azerice, Bengalce, Boşnakça, Bulgarca, Çekçe, Çince, Danca, Farsça, Felemenkçe, Fransızca, Gürcüce, Hırvatça, Hintçe, Hollandaca, Romence, Japonca, Kazakça, Kırgızca, Korece, Yunanca, Lehçe, Moldovca, Makedonca, Norveççe, Hollandaca, Özbekçe, Fince, Romence, Vietnamca, Rusça, Sırpça, Tacikçe, Tatarca, Tayca, Ukraynaca, Urduca, Kürtçe, Slovence, Portekizce, İspanyolca, Latince, Lehçe, Estonca, Malayca ve diğer tüm dillerde yeminli yazılı ve sözlü tercümanlık ve çevirmenlik hizmetlerini tercüme büromuzdan alabilirsiniz.

 

İK Raporu Tercümesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İnsan kaynakları raporlarında şahsi gözlemler ve değerlendirmeler mevcuttur. Ancak bu şahsi gözlem ve değerlendirmeler, ilişiğinizin bulunduğu alana, kuruma ya da işletmeye bağlı olarak baz alınır. Yani tamamen öznel çıkarımlar değillerdir. Var olan yapı üzerinden yola çıkılarak değerlendirme sağlanarak üst makamlara ve karar mercilerine sunulur. Bu nedenlerden dolayı tercüme işlemi esnasında oluşturulan raporların tercümesi sırasında firmanın, kurumun ya da işletmenin durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Bu önemli husus haricinde çevirisi esnasında dikkat edilmesi gereken birkaç nokta daha vardır. Bunlara da biraz örnek verelim. Metinlerin üst makama da sunulacağı göz önünde bulundurulmalı ve çevirisindeki dilinde üst bir makama yazılacağını unutmamak gereklidir. Çünkü ast ve üst ilişkilerinde yazılan yazıların arasında dil farkları vardır. Ve tercümenin daha isabetli olması adına üste yazılan bir metnin dilinin de ona göre kullanılması gereklidir.

 

İK Raporu Tercümesinde Noter Onayı Gerekli Midir?

Bu hususta resmiyette bir zorunluluk bulunmamaktadır. Ancak, bu ve bunun benzeri şekilde ya da benzeri amaçla hazırlanan metinlerde ufak da olsa resmiyet payı vardır. Bu resmiyet yüzdesi sebebiyle yasal bir zorunluluk olmasa da İK raporunun tercümesinin noter onaylı ve yeminli bir tercüme bürosuyla anlaşılarak yapılması doğru bir tercih olacaktır. Buna ek olarak kaliteyi arttırmak adına çeviriyi yapacak olan tercümanın insan kaynakları alanında ufak çapta bile olsa tecrübe sahibi olması önemli bir avantaj sağlayabilmektedir.

 

İK Raporu Tercümesi Hizmeti Verdiğimiz Şehirler

İK Raporu tercüme hizmeti verdiğimiz bölge merkezler; Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Kayseri, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Muğla, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, Şırnak, Adana, Osmaniye, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Rize, Trabzon, Artvin, Sinop, Tokat, Çorum, Amasya, Samsun, Zonguldak, Bolu, Düzce, Karabük, Bartın, Kastamonu, Bayburt, Giresun, Gümüşhane ve Ordu’dur.