İşletme Belgesi Tercüme

İşletme Belgesi Tercüme İşletme belgesi, 50 ya da daha fazla işçiyi çalıştırmayı planlayan bir kişinin işyeri açma ruhsatı almadan önce resmi zorunluluk olarak alması gereken belgelerin adıdır. Bu belgelerin düzenlenmesinin asıl amacı ve doğrultusu iş sağlığı ve güvenliği alanında işçileri de işvereni de hukuki olarak güvence altına almaktır. Bu belgenin alınması zorunludur ve belge alındığı andan itibaren işveren sorumluluğu üstlenmiş olur. Bu belgenin alınmaması ya da doğru düzenlenmemesi gibi durumlarda, yaşanabilecek herhangi bir iş ya da işçi kazasında eğer işçilerden tek bir kişi bile hak kaybına uğrarsa, firma maddi ve manevi tazminat davalarıyla muhatap hale gelir. Bu sebeple alınarak her iki tarafın da güvence altına alınması gereklidir.

İşletme Belgesi Tercüme

İşletme Belgesi Tercüme

İşletme Belgesi Tercümesi Nedir?

İşletme belgesi tercümesinin de diğer belge tercümelerinden çok büyük bir farkı yoktur. Tıpkı diğerleri gibi resmiyet içerir ve tıpkı diğerleri gibi hukuki alanda yaptırımları vardır. Peki çevirisinde neler dikkat edilmelidir? İşletme belgesinin çevirisinde metnin orijinalinde geçerli olan her şeyin yeniden yer alması gerekmektedir. Çünkü bu belge resmiyet sahibidir. Öznel duygu ya da düşüncelerin iliştirilmesine ve çeviriye etki etmesine müsamaha gösterilmemelidir.

İşletme Belgesi Tercüme Hizmeti Verdiğimiz Tercüme Dilleri

İşletme Belgesi tercümesi için İngilizce, İtalyanca, Almanca, Arapça, Arnavutça, Azerice, Bengalce, Boşnakça, Bulgarca, Çekçe, Çince, Danca, Farsça, Felemenkçe, Fransızca, Gürcüce, Hırvatça, Hintçe, Hollandaca, Romence, Japonca, Kazakça, Kırgızca, Korece, Yunanca, Lehçe, Moldovca, Makedonca, Norveççe, Hollandaca, Özbekçe, Fince, Romence, Vietnamca, Rusça, Sırpça, Tacikçe, Tatarca, Tayca, Ukraynaca, Urduca, Kürtçe, Slovence, Portekizce, İspanyolca, Latince, Lehçe, Estonca, Malayca ve diğer tüm dillerde yeminli yazılı ve sözlü tercümanlık ve çevirmenlik hizmetlerini tercüme büromuzdan alabilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

İşletme belgelerinin işverenin ve işçilerin genel haklarını korumak amacıyla oluşturulduğunu söylemiştik. Bu sebeple dikkat edilmesi gereken birkaç nokta oluşmaktadır. Öncelikle, işletme belgesinin tercümesi sürecinde çalışacak olan tercümanın kesinlikle bu ve benzeri alanlarda tecrübe sahibi olması gereklidir. Eğer tecrübe sahibi ya da bilgi sahibi olması şartı sağlanamıyorsa, çeviriyi yapacak olan tercüman ile eş zamanlı olarak çalışılarak ona gerekli olan bilgilerin tümü eksiksiz ve hatasız bir şekilde aktarılmalıdır. Çünkü hatayı ve eksikliği tolere edebilecek bir alan değildir. Bu şart sağlandıktan sonra dikkat edilmesi gereken diğer hayati nokta çeviri işlemi esnasında kullanılacak olan dilin yapısına dikkat edilmesidir. Çünkü hepinizin bildiği üzere dil belirli bir düzen dahilinde olsa da alandan alana kelimelerin veya cümle gruplarının anlamı değişmektedir. Zaman içerisinde oluşarak her alana özgü bir dil tipi meydana gelmiştir. Belirli bir süreç sonunda oluşan bu özgün dilin gerekliliklerini tercüman kişi bilmelidir. Bu hem alacağınız hizmetin kalitesini hem de yapılacak olan çevirinin netliğini arttırmaktadır.

İşletme Belgesi Tercümesinde Noter Onaylı Ve Yeminli Tercüman Zorunlu Mu?

Bu soruya net bir cevap verelim. Evet zorunlu. Çünkü işletme belgeleri gerek hazırlanma sebeplerinden dolayı gerek ise içeriğindeki bilgilerden dolayı resmiyet ve önem arz eden belgelerdir. Bu nedenle bu belgelerin karşılıklı güvence altında noter onaylı ve yeminli bir tercüme bürosuna tercüme ettirilmesi zorunludur.

İşletme Belgesi Tercümesi Hizmeti Verdiğimiz Şehirler

İşletme Belgesi tercüme hizmeti verdiğimiz bölge merkezler; Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Kayseri, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Muğla, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, Şırnak, Adana, Osmaniye, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Rize, Trabzon, Artvin, Sinop, Tokat, Çorum, Amasya, Samsun, Zonguldak, Bolu, Düzce, Karabük, Bartın, Kastamonu, Bayburt, Giresun, Gümüşhane ve Ordu’dur.