Şube Açma Belgesi Nedir?

Şube Açma Yetki Belgesi Tercümesi Şube açma belgesinde bulunduğu il, unvanı, adresi, bağlı olduğu oda, ticaret sicil no ve yapı denetim kuruluşu şubesinin bulunduğu il, unvanı, adresi, bağlı olduğu oda, ticaret sicil no komisyon karar tarihi ve numarasını içeren belgedir. Vekaleten imzalanmış ise vekaletin aslı veya onaylı sureti eklenmelidir.

Şube Açma Belgesi Tercümesi

Şube Açma Belgesi Tercümesi

Şube Açma Belgesi Tercümesi Neden Gereklidir?

Vekaleti veren ve alan kişiler arası çıkabilecek olan durumların önüne geçebilmek tercümenin nedenlerinden biridir. Anlaşmazlıklar kişiler arası ve şirketin durumu için büyük önem taşır. Şirketin bilgilerini doğru ve hatasız olarak bilgilerin taşınması gereklidir. Bunu şubelere yansıtma ve iş tanımın doğruluğu esastır. Hukukun alanına giren tercümeler çeviri ve tercüme sektörünün en çok uzmanlık isteyen alanları arasında yer alır. Bu tip çevirilerde yapılacak küçük bir yanlışlık bile bireylerin ve kurumların parasal zararlara uğramalarına, saygınlıklarını yitirmelerine ve bunun yanında yasal yaptırımlarla uğramalarına sebep olabilir.

Şube Açma Belgesi Hizmeti Nasıl Olmalıdır?

Belgenin metin çevirisinde hiç bir eksiklik ve hataya, anlam karmaşasına mahal vermeyecek şekilde hazırlanmalıdır. Çevirisi hazırlanırken şirketin ticari  unvanı, merkezi, konusu, kurucuların adları, genel kurulun toplanma yöntemi, şirketin temsili bilgileri, il, unvanı, adresi, bağlı olduğu oda, ticaret sicil no komisyon karar tarihi ve numarasını doğru ve eksiksiz çevrilmesine dikkat edilmelidir. Uluslararası anlaşma olduğu için doğruluk ön plandadır.

Şube Açma Belgesi Tercümesinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Noter onaylı bir sözleşmedir. Çevirisinin de noter onaylı olması gerekir. Resmi merciler evrakların yeminli tercümanlar tarafından çevrilmesini ve onlar tarafından onaylanmasını isterler. Hukuki terminolojiye sahip evraklar olması sebebiyle bu alanda uzman bir ekip ataması yapılmalıdır. Etik kurallarına uygun hazırlanır. Tercüman bilirkişi alanında uzman, şirket işlerine vakıf ve gerekli bilgilere hakim, dil bilgisinin yanı sıra dil terminolojisine vakıf olmalıdır. Anlam kaymaları ve karışıklıklarına yer verilmemelidir. Kişisel hakların korunması ve herhangi bir usulsüzlük meydana gelmemesi için etik kuralları ön planda olmalıdır.